divendres, 14 de novembre del 2008

El embrujo de Shanghai de Juan Marsé

Somiar és gratuït. En el fons és la sortida que ens fa passar les nostres vides i ens ajuda a trampejar-la en temps difícils.

Dins d’aquesta novel·la, dos nens es recolzen en el somni, en la història inventada per poder passar una època tan magra com va ser la postguerra amb un pare absent i una mare alcohòlica. Allà ells escolten històries increïbles del pare de Susanna fins trobar-nos en una novel·la dins d’una novel·la.

Aquest recurs, tant utilitzat com tan difícil d’utilitzar, és una bona manera de lligar arguments i entortolligar personatges que passen d’una història a d’altre canviant de registre i de narrador.

6 comentaris:

Mireia ha dit...

ës un llibre que no m'havia cridat mai l'atenció, però explicat així no fa mala cara.

Una ha dit...

Me gustó mucho Rabos de Lagartija y tengo algunos más suyos,me parece un buen escritor y esta semana le han dado el premio...ya no me acuerdo.Un abrazo para ti y tus peques

Anònim ha dit...

Sota el meu parer, tot allò que he llegit de Marsé és més que prescindible, hi ha molt per llegir i aquest autor no m'aporta res de res.

Anònim ha dit...

Un any nou és com un full abans de ser encetat: lluny de ser una terra erma, és la possibilitat de redreçar el fil de la nostra història, de lliurar-nos a l’esperança de canviar l’argument allí on ens convinga, de mantenir el compromís per la paraula. Que no ens falte inspiració per l’any que comença! Bon any nou!

bajoqueta ha dit...

Bones festes, espero que hagin molts de comentaris de llibres per este nou any.

bajoqueta ha dit...

Estic molt sorpresa de que no estigues comentant cap llibre... res venia a pegar-te la bronca, ens tens abandonats! :)