divendres, 7 de novembre de 2008

Converses amb Goethe per J.P.Eckermann

Estava jo en la fase final d’un treball i de fons escoltava una peça de J.S.Bach. Com és normal, una de les seves identificacions era BWV que són les inicials utilitzades per catalogar i classificar laJustificació completa extensa obra d’aquest genial músic alemany. Llavors he recordat com Goethe li explicava dins aquest llibre el significat de les inicials però no recordava exactament com anava.

No vegeu la meva sorpresa al trobar que aquest catàleg es posterior a Goethe. El meu cap m’havia jugat una mala passada!!!

El que sí es cert és que Eckermann, que era un poeta alemany va aprofitar la seva amistat amb Goethe per recollir totes les seves converses des que es van conèixer fins la mort del poeta. Llavors al revisar les seves notes van tenir una prova més que Goethe no només era un gran escriptor sinó un gran pensador que s’interessava per múltiples matèries i havia tingut la oportunitat de conèixer figures molt importants de la època.

Una lectura molt d’agrair per llegir a fragments i si teniu la sort de llegir la mateixa edició que jo la fruireu doblement ja que està tan mimada que han tingut el detall d’incloure les reproduccions a la mateixa pàgina per il•lustrar les converses quan tracten d’un monument, escultura o pintura. Tota una delícia per escoltar amb Bach de fons....

2 comentaris:

mpons ha dit...

Ja m'he apuntat la referència. El teu escrit m'ha fet venir ganes de llegir aquestes converses, m'ha fet venir també el dubte de quines il·lustracions que hi ha al llibre es tracta. El que sí que potser que faré serà substituir Bach -i no perquè no m'agradi- per algun compositor del XVIII, Mozart, per exemple...

Anònim ha dit...

Hola, jordi, volia agrair-te una vegada més la tasca que fas. he legit DISSABTE (en parlaves fa unes setmanes) i m'ha agradat força.
Fins aviat