dilluns, 7 de gener del 2008

Tres historias europeas de Lolita Bosch

  • El més sorprenent d'aquest llibre no són les històries en si, sinó la manera de narrar-les.

La primera, Pingüins, es la més fàcil de llegir i tracta sobre un doctor que torna la vista a una noia que s'estava quedant cega. Esta narrada en tres parts independents que, a més d'un el poden deixar com a mi, amb la sensació de que la història finalitza sense final però segons em va comentar la mateixa escriptora, si es retallen les tres parts i es tallen i enganxen cronològicament li veus tot el sentit de seguida.

La segona, explica la història de tres persones relacionades amb un camp de concentració. El relat va saltant entre els tres protagonistes i així es va explicant la història de tots tres. Està basada en la vida de personatges reals.

La tercera, relata com a una noia que va ser violada temps enrere li torna aquest record sobtadament. Aquesta és una història esfereïdora segons el meu parer ja que no té cap detall escabrós, no cerca culpar ningú, simplement relatar el patiment de la noia quan sobtadament li apareix aquest record.

Tres històries diferents, sobre temàtiques dispars i amb estils de narracions originals. Tot i que jo vaig patir molt amb les històries, vaig tenir el plaer de conèixer personalment l'autora i, francament, no entenc com una persona tan alegre escriu sobre temes tan tristos. L'únic que sé es que escriu molt bé i de manera molt peculiar i molt diferent al que hageu vist. Tot i així us aviso que és possible que no agradi a tothom, com pot passar sempre, però mereix la pena intentar-ho si es cerca quelcom diferent.


Publicat originariament a book.bloc.cat el 24/06/07.