dilluns, 7 de gener del 2008

El Senyor dels Anells de J.R.R. Tolkien

Aquest llibre, que en realitat és un recull de llibres que es poden trobar també en tres volums publicats inicialment als anys 50, és considerada l'obra magna de Tolkien. Si amb el Hobbit, que vàrem comentar a l'article anterior, teníem el pròleg de la història, aquí tenim la continuació, el nus i el desenllaç.

La història comença molts anys després del Hobbit quan aprofitant la celebració de l'aniversari de Bilbo, protagonista del Hobbit, compareix en Gandalf, i el convenç de que li retorni l'anell únic ja que aquest ha de ser destruït per destruir Sauron. Aquí comença la història del viatge de l'anell portat pel Frodo, nebot de Bilbo, per la Terra Mitjana, rodejat d'aliats i enemics i tots amb un únic objectiu:aconseguir l'anell.

Veritablement la història s'ha fet molt popular arrel de les pel·lícules de Peter Jackson sobre la trilogia però veritablement es que l'home ho tenia molt fàcil, o molt difícil segons es miri, ja que tenia el recolzament de moltíssims professionals que eren fans de Tolkien i es coneixien el llibre de memòria. s'ha de tenir en compte que abans de les pel·lícules ja existia tot un culte a la figura de Tolkien que ratllava el freakisme.

El llibre, que podeu trobar en edicions en un sol volum, de tres volums o il·lustrades per dir algunes de les opcions possibles, mereix la pena per ho curós dels detalls i la magnificiència de la història. A mi personalment m'encanten la descripció de les batalles ja que són épiques i grandioses, de les que es resolen en l'últim segon. Com dirien els membres del Club de fans d'Elvis:"milions de fans no poden estar equivocats".

Publicat originariament a book.bloc.cat el 29/06/07.