dilluns, 7 de gener del 2008

Rimas y Leyendas de Gustavo Adolfo Becquer

Tot i que encara es lectura obligatòria a molts Instituts, m'agradaria recomanar-lo ja que sé que molts es van saltar la lectura i directament van copiar el treball o directament van aprofitar per copiar l'examen d'un altre i es varen perdre un magnífic llibre.

Aquest llibre, escrit al segle XIX i no a la Edat Mitjana com molts pallussos creuen, està dividit en dues parts. La primera és la part de les rimes, senzilles, romàntiques, d'aquelles que t'aprens de memòria de seguida i recites (tot i que si t'agrada quedar bé millor que ho facis amb un vers de Neruda); la segona és molt més imaginativa, són les llegendes, fosques amb un toc de misteri i representatives del que era el corrent romàntic de l'època.

Becquer es pot utilitzar per dues vessants, com a introducció a la poesia, ja que la seva és fàcil de llegir, memoritzar i entendre, i com a introducció als romàntics foscos com Guy de Maupassant i els posteriors Poe i Lovecraft. En el fons una lectura d'un clàssic, fàcil i amena.

Publicat originariament a book.bloc.cat el 6/07/07.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

01/10/2007, 04:29

Durante los años 70 quien no leía a Bécquer o era un insensible o estaba en otra "onda" . Es uno de los grandes románticos,en vida y obra de la literatura española:sus ambientes ,el modo de vivir el amor,tiene poemas bellísimos y las leyendas merecen una lectura.Claro que con el tipo de amor y relación personal que se vive hoy en dia ,puede parecer ñoño .Los poetas siempre son mis libros de cabecera:Benedetti,Angel Gonzalez,Neruda y un larguísimo etc.

Anònim ha dit...

02/11/2007, 17:19

Magnífic llibre, sí senyor. Per la poesia de la prosa, per com de corprenedores arriben a ser alguns dels relats. Del tot recomanable.