dilluns, 7 de gener del 2008

Sóc llegenda de Richard Matheson


Avui m'agradaria parlar d'un llibre que estic segur que en breu serà molt, molt popular tot hi haver estat escrit als anys 50 i haver gaudit ja de popularitat, com tot el que va fer Matheson, als 60 i 70.

És una novel·la molt curta que narra la història d'un home que ha quedat sol al món després que una estranya plaga ha fet que tota la resta de gent es converteixi en vampirs. Tot el que fa l'home és viure atrinxerat a la seva casa, que està plena de records del passat i durant el dia vaga matant tots els vampirs que pot, recollint tot el que necessita per sobreviure i cercant infructuosament algú més que no hagi està vampiritzat.

L'argument igual us sona, la versió més coneguda pel cinema la va fer Charlton Heston, "L'últim home viu sobre la Terra", on era un militar que havia estat l'únic supervivent a una guerra bacterològica entre la Xina i els USA, arrel de la qual els supervivents s'havien convertit en mutants que odiaven la llum i la tecnologia. Anteriorment hi havia hagut una versió anterior de Vincent Price. Actualment, i per això es farà famosa, es prepara una nova adaptació de la novel·la amb Will Smith com a protagonista.

Matheson és un escriptor prolífic i molt adaptat a la pantalla, només cal recordar "L'increïble home menguant" o el famós episodi de la Dimensió Desconeguda "Malson a 20.000 peus" on un home amb pànic a volar veu durant tot el vol com un estrany ésser apareix sobre l'ala de l'avió i es dedica a fer-la malbé.

Dins de la novel·la que avui tractem, Matheson planteja temes tan interessants com fins on arriba la nostra petjada a la Terra i on continua l'evolució i d'altres que com sempre dic es poden extreure si es vol veure el llibre com quelcom més que un magnífic entreteniment.

Publicat originariament a book.bloc.cat el 7/07/07.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

29/09/2007, 00:16

Al vore este llibre m'he recordat que va ser un dels meus preferits durant molts anys. El vaig deixar a algú que per cert encara no m'ha tornat. Quina ràbia fa que la gent no torne els llibres, eh?

bajoqueta ha dit...

Ara fa poc vaig llegir lo llibre, com sempre una decepció... estos americans destrossen tots los llibres que toquen.